Geld verdienen met Euroclix: klikken, kopen en enquetes

EuroClix is een van de bekendere online spaarprogramma’s. Op diverse manieren kun je geld verdienen en besparen met EuroClix. Dat kan door te klikken in mails, door via hun aankopen te doen in webwinkels, en door het invullen van enquêtes. Dat klinkt mooi, maar hoe werkt het nou echt, en wat zijn de nadelen?

Bijverdienen in je eigen tijd wordt steeds populairder. Zeker als je dat kunt doen wanneer je maar wilt in plaats van op een bepaalde tijd op je bijbaan moeten zijn. Daardoor zijn spaarprogramma’s op internet de laatste jaren enorm in opkomst gekomen. Een van de bekendste in Nederland is EuroClix. Op diverse manieren kun je hier geld verdienen en sparen. De wervende teksten op de sites van spaarprogramma’s zijn altijd veelbelovend, maar hoe werkt het nu echt? En zijn er dan geen addertjes onder het gras?

Wie is EuroClix en Panelclix

EuroClix is niet geheimzinnig over wie ze is. Op de site geeft ze aan dat de BV een Nederlands bedrijf is met vestigingen in diverse Westeuropese buurtlanden. Het had in 1999 de primeur als eerste online spaarprogramma in Nederland. PanelClix is onderdeel van EuroClix en voert marktonderzoek uit door enquêtes aan te bieden. PanelClix is onderdeel van de EuroClix-site en daarmee ook beschikbaar voor een EuroClix-lid. PanelClix heeft echter ook een eigen website.

Sparen voor clix en kortingen

Door deel te nemen aan EuroClix verdien je clix, de eenheid van verdiensten. Deze kun je vanaf de waarde van 10 euro laten uitbetalen. Maar je kunt ze ook gebruiken om aankopen te doen.

Profiel vullen met persoonskenmerken: hemd van het lijf vragen

Nadat je besloten hebt om je aan te melden bij EuroClix ga je allereerst je profiel invullen. Het invullen van de profielkenmerken kost je wel even tijd want er worden heel wat gegevens gevraagd. De kenmerken zijn onderverdeeld in:

 • Basisgegevens
 • Financieel
 • Werk
 • Huishouden
 • Mobiliteit en vervoer
 • Telecommunicatie en internet
 • Media consumptie
 • Gezondheid en levensstijl

Sommige gegevens zijn best wel persoonlijk en wil je misschien liever niet invullen. Hoe je je scheert en of je dat met een Philips of met een Braun scheerapparaat doet wil je misschien liever voor je houden. Evenals welk geloof je aanhangt en waar je ouders geboren zijn. Maar hoe meer gegevens je invult, hoe meer EuroClix zegt je onderzoeken te kunnen aanbieden. Overweeg daarom of je veel persoonlijke informatie kwijt wilt, voordat je je aanmeldt.

Klikken in mails

Snel nadat je je hebt aangemeld met je gegevens ontvang je de eerste mails in je inbox. Deze mail bevat een aanbieding van een webshop. Omdat er bij EuroClix veel bekende bedrijven zijn aangesloten zullen de meeste webshops je wel bekend zijn. De mail vermeld ook je huidige saldo in Clix, en hoeveel je erbij kunt verdienen door in te gaan op de aanbieding. Helemaal onderaan staat de knop ‘Klik voor Clix’ waarmee je 1 clix verdient en geen aankoop doet in de betreffende webshop. Enkel verdienen dus. Nu heeft 1 clix slechts de waarde van 1 eurocent (of iets meer). Je zult dus in heel veel mails op deze knop moeten klikken om iets te verdienen, maar door stug door te gaan levert het je uiteindelijk best wat op, zeker in combinatie met enquetes invullen. Heb je een mail ontvangen, klik dan zo snel mogelijk op de knop, want niet alleen de aanbieding in de mail maar ook de 1 clix-knop verloopt snel, soms al dezelfde dag nog.

Enquêtes invullen

Een andere mogelijkheid is het invullen van onderzoeken. Ook hier wordt veel informatie van je gevraagd. De enquêtes gaan bijvoorbeeld over internetgebruik, kleding kopen of telecommunicatie.

Ervaring is dat je vaak geen uitnodiging voor het invullen van een enquete in je mail ontvangt. Dan dien je dus veelvuldig de site van Euroclix te bekijken. Dat is natuurlijk niet zo handig. Gebruik dan het gratis programma AlertBox, die jouw Euroclix Panelclix pagina in de gaten houdt op nieuwe enquetes.

AlertBox is erg handig, want jij kan in de tussentijds iets anders gaan doen!

Wil je meedoen, reageer dan weer snel. Het kan zijn dat het onderzoek al snel weer afgesloten wordt. We vermoeden dat er dan genoeg deelnemers zijn geweest. EuroClix zelf zegt dat de geldigheidsperiode varieert. Elk onderzoek vermeldt vooraf de verwachte tijd die je kwijt bent aan het invullen. Ervaring van ondergetekende is dat bij vlot invullen de werkelijk te besteden tijd gelijk of slechts iets meer vergt dat de aangegeven verwachte tijd.

Aankopen doen in webshops

Op diverse manieren wordt je verleid om aankopen te doen bij aangesloten webwinkels. Omdat er enorm veel organisaties aangesloten zijn bij EuroClix zul je misschien gauw geneigd zijn om toch iets te kopen. De aankoop doen via EuroClix levert je ook weer clix op. Naast de mails met aanbiedingen die je heel regelmatig ontvangt kun je ook heel makkelijk zelf naar je favoriete aanbieders zoeken en deze ook in Jouw favorieten opslaan. Op dit moment zijn er een ruime 1700 aanbieders, netjes onderverdeeld in rubrieken. Daarnaast vermeldt de site na inlog de Aanbieder van de dag, enkele Super Tips aanbiedingen, en diverse banners.

Nog meer voordelen

 • Mastercard creditcard die ook weer clix oplevert
 • Tiplinks: vrienden kopen via jouw link artikelen
 • Jackpot spelen: kans op prijzen

Duidelijke site, emailnotificatie

Een voordeel is zeker de duidelijke site van Euroclix met de heldere informatie. Je saldo is altijd beschikbaar, evenals de waarde daarvan. Hoe hoger je aantal gespaarde clix, des te hoger de wisselkoers is. Ook is handig dat je emails ontvangt in je inbox, en niet telkens op de site hoeft in te loggen om te zien of je nog ergens aan mee kunt doen.

Sparen of kopen

Het risico van dit spaarprogramma (en vele andere) is dat je je nog zo kan voornemen om enkel te gaan sparen, maar je toch verleid wordt om aankopen te doen. Als je al een tijdje overweegt om iets te kopen en je ineens een aanbieding krijgt moet je sterk in je schoenen staan om daar niet op in te gaan. Je komt in contact met veel bedrijven waardoor je gaat denken aan die dingen die je eigenlijk al een tijdje wilt kopen maar waar je onbewust of bewust nog niet naar op zoek bent gegaan. Nu komt zo’n aanbieder ineens aan je voorbij en dan lokt de aanschaf.

Gespaarde clicks verdwenen

Clix worden meer waard naarmate je meer clix verzameld hebt. Er zijn echter meldingen bekend van deelnemers waar de clix op miraculeuze wijze ‘verdwenen’ zijn. Zie dan nog maar te bewijzen bij de organisatie dat je ze echt had. Het is aan te raden om de eerste keer zo snel mogelijk een eerste uitbetaling te laten doen. Gaat dat goed dan kun je je volgende bedrag wat langer laten staan en gebruik maken van een hogere wisselkoers.

Conclusie: geld verdienen en slim kopen

Zolang je je bewust bent van alle aanbiedingen die op je af komen kun je een zakcentje verdienen met dit spaarprogramma. Door enkel die aankopen te doen die je ook zonder EuroClix had gedaan kun je dit bedrag nog leuk verhogen. Voor mensen die daar meer moeite mee hebben kan de methode meer kosten dan het oplevert. Uitkijken dus!

Meer weten of meedoen?

Reageer op dit bericht met je vraag,
of klik direct op de banner om mee te doen.
Je kunt je ook aanmelden en dan altijd weer afmelden,
mocht het je toch niet bevallen.

Advertenties

2 thoughts on “Geld verdienen met Euroclix: klikken, kopen en enquetes

 1. Leuk artikel drie33. Je kan inderdaad aardig wat verdienen met Euroclix. Het is wel erg tijdrovend en soms niet echt erg leuk, vind ik.
  Er zijn meerdere spaarprogramma’s waarmee je geld kan verdienen. Ik heb mezelf aangemeld bij cashbackkorting, moneymiljonair , jiggy, zinngeld en gekkengoud. Ik kan mijn wekelijkse boodschappen er in ieder geval van betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s